Ga naar de hoofdcontent
Praktijkvoorbeeld

Video: patiëntenparticipatie maakt je onderzoek beter én leuker

Een video over de meerwaarde van patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek. Gemaakt door PGOsupport in samenwerking met onderzoekers.

Samenwerking met patiëntenadviespanel

Susanne van de Hei werkt aan een slimme inhalator. Dat doet zij samen met een patiëntenadviespanel van het Longfonds. Die samenwerking levert haar veel op: “Door samen te werken met de mensen voor wie je het doet, kun je veel beter aansluiten bij wat ze nodig hebben.”

De video laat zien hoe zij de samenwerking aanpakt en wat die voor haar onderzoek betekent. Naast onderzoeker Susanne van de Hei, komen de leden van het adviespanel én Eva Vroonland, adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport aan het woord. Eva geeft praktische tips voor het vormgeven van patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek.

Initiatief van promovenda Charlotte Poot

Het filmpje is een initiatief van promovenda Charlotte Poot van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij won de Sterk Participatieprijs van het Longfonds voor de manier waarop zij patiënten betrekt bij haar onderzoek. Ze zette het prijzengeld in om dit filmpje te maken. Om collega-onderzoekers te inspireren en te laten zien hoe je patiëntenparticipatie vorm kunt geven.