Ga naar de hoofdcontent

Over Participatiekompas

Participatiekompas is dé wegwijzer naar patiëntenparticipatie. Je vindt hier een schat aan praktische handvatten en inspirerende voorbeelden om patiënten- en cliëntenparticipatie in onderzoek, beleid en kwaliteit van zorg te bevorderen.

Participatiekompas is een website van PGOsupport, onafhankelijke kennis- en adviesorganisatie bij patiëntenparticipatie. De website is bedoeld voor iedereen die bij participatie in zorg en ondersteuning betrokken is:

  • patiënten, cliënten en hun organisaties
  • gezondheidsfondsen
  • onderzoekers
  • zorgverleners
  • beleidsmedewerkers bij gemeenten, zorgverzekeraars, zorginstellingen

Op Participatiekompas komen de begrippen patiënt en cliënt door elkaar voor. Hetzelfde geldt voor zorgverlener en zorgprofessional. De informatie geldt telkens voor beiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in patiëntenparticipatie? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Participatiekompas.

Voor onderzoekers

De kickstarter voor onderzoekers geeft snel toegang tot specifieke kennis over patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek. Dit onderdeel is gemaakt in samenwerking met het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam en mogelijk gemaakt door ZonMw, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Alzheimer Nederland en Harteraad.

Van PGOsupport

Participatiekompas is een initiatief van PGOsupport. Wil je meer weten over patiëntenparticipatie of Participatiekompas? Neem contact op.