Ga naar de hoofdcontent

Nationale Onderzoeksagenda Cerebrale Parese gepubliceerd

CP-Net presenteert de 11 onderzoeksvragen die er voor mensen met Cerebrale Parese, ouders, zorgprofessionals en onderzoekers écht toe doen.

Tijdens Wereld CP Dag op 6 oktober bracht CP-Net de Nationale Onderzoeksagenda Cerbrale Parese uit. Hierin staan de 11 onderzoeksvragen die volgens mensen met CP, ouders van kinderen en volwassenen met CP, (zorg)professionals en onderzoekers de hoogste prioriteit hebben.

Cerebrale Parese

Cerebrale Parese (CP) is een hersenbeschadiging die optreedt in het eerste jaar na de geboorte. Het gevolg is een complexe handicap die vooral invloed heeft op bewegen en mobiliteit, maar ook op spreken, kijken, denken en gedrag. Jaarlijks krijgen 400 baby’s CP.

Betere aansluiting op behoeften

De onderzoeksagenda bevat de 11 belangrijkste onderzoeksvragen volgens mensen met CP, ouders, (zorg)professionals en onderzoekers. Daarmee kunnen fondsen, universiteiten, hogescholen en andere kennis- en onderzoeksinstellingen onderzoek doen naar wat er voor mensen met CP echt toe doet. De onderzoeksagenda is beschikbaar op de website van CP-Net.

CP-Net

CP-Net is een netwerk waar zorgverleners, onderzoekers en mensen met CP of hun ouders elkaar ontmoeten en samenwerken. De ambitie van CP-Net is dat alle mensen met een CP-zorgvraag de beste zorg krijgen, op basis van actuele wetenschappelijke inzichten.