Ga naar de hoofdcontent
Tool

Criteria ter beoordeling van zorgverbetering door longpatiënten

Het boekje ‘Criteria voor het beoordelen zorgverbetertrajecten. Wat mensen met een longziekte belangrijk vinden‘ is een hulpmiddel voor patiëntenvertegenwoordigers bij verbetertrajecten in de zorg. Het helpt participerende patiënten om hun gedachten te ordenen en om na te gaan of alle criteria aan bod komen.

Interessant voor: 

  • patiëntenvertegenwoordigers met een longziekte
  • niet-long patiënten
  • zorgverleners 

Aanbevolen bij: 

  • het ordenen en inbrengen van de juiste criteria in werkgroepen en adviescommissies. 

Gebruik

In het boekje staan voorbeeldvragen per thema/criterium. De vragen zijn bedoeld als hulpmiddel voor patiënten die betrokken zijn bij zorgverbetertrajecten. De criteria zijn verspreid onder patiëntenvrijwilligers bij het Longfonds die (gaan) participeren in zorgverbetertrajecten.  

Bestanden

Is een document niet meer via de link beschikbaar? Neem contact met ons op. Het document dat je opvraagt, is niet drempelvrij. Daarom bieden wij het niet zelf aan via Participatiekompas.

Achtergrond

De criteria zjjn gebaseerd op de criteriawaaier, in 2011 ontwikkeld door Truus Teunissen en het VU Medisch Centrum. Deze criteriawaaier bleek te weinig specifiek. Daarom formuleerden het VUmc en het Longfonds het huidige boekje met de criteria. 
De criteria zijn gebaseerd op wetenschappelijke en semiwetenschappelijke literatuur over wat mensen met een longziekte belangrijk vinden. Mensen met een longaandoening herkennen en erkennen deze criteria. 

Colofon

  • Organisatie: VUmc, afdeling Metamedica
  • Auteurs: niet van toepassing
  • Opdrachtgever/sponsor: Longfonds
  • Publicatiedatum: 2018
Meer weten over patiëntenparticipatie?

Meer weten over patiëntenparticipatie?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je specifieke vragen over patiëntenparticipatie? PGOsupport adviseert je graag. Deze site hebben wij zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Klopt er toch iets niet? Neem ook dan even contact met ons op.