UMCG

ChallAble. My game, your challenge!

Ergens in april werd ik via Twitter gevraagd om mee te doen aan Hacking Health in het UMCG. Ik had nog nooit van Hacking Health gehoord en zocht daarom eerst uit wat het inhield. Het blijkt een concept uit Canada wat zich nu over de wereld verspreid. Het gaat erom dat verschillende mensen (artsen, verpleegkundigen, developers, designers en patiënten) samen nadenken over problemen in de zorg en hiervoor oplossingen verzinnen. Dit alles in één weekend. Op vrijdag mag je een idee pitchen en deelnemers kunnen zich bij jou aansluiten om het weekend aan jouw idee te gaan werken.

Dromen over zorg: interview met Mieke Damen

Een verzoek vanuit de polikliniek, met de daarbij behorende informatie vooraf: voor Mieke Damen was dat de start van een intensief traject, met als doel de zorg op de afdeling Interne Geneeskunde van het UMC Groningen te verbeteren. Samen met zorgverleners en begeleid door 2 onderzoekers van de afdeling Toegepast Gezondheidsonderzoek. De redactie van Participatiekompas vroeg aan haar hoe zij, als patiënt, het project Dromen over Zorg heeft ervaren. Hoe stapte ze er in, komen haar ervaringen overeen met de verwachtingen en wat wil ze aan andere patiënten meegeven die een vergelijkbaar traject overwegen?

Dromen over zorg: interview met Andrea Kramer, nefroloog

Een positieve flow bovenop een toch al goed draaiend team, zo vat Andrea Kramer de opbrengst van het project Dromen over zorg samen. Binnen dit project werkten patiënten samen met zorgverleners aan concrete verbeteringen op de afdeling Interne Geneeskunde van het UMC Groningen. Andrea Kramer  was betrokken bij dit project als aanspreekpunt voor de onderzoekers van de afdeling Toegepast Gezondheidsonderzoek en deelt haar ervaringen met de redactie van het Participatiekompas.

Het in dialoog ontwerpen van patiëntgerichte en innovatieve zorg op twee poliklinieken van de afdeling Interne Geneeskunde.

Subscribe to RSS - UMCG