Training

Cursus Participatie in wetenschappelijk onderzoek

28-09-2018

Introductiecursus over de invloed van patiëntenvertegenwoordigers in wetenschappelijk onderzoek.

Bijeenkomst AVG en onderzoek

06-09-2018

Ook bij gegevensverzameling via een panel, achterbanraadpleging of onderzoek is de nieuwe privacyregeling AVG van kracht.

De meerwaarde van patiëntenparticipatie in onderzoek

Cathalijn Leenaars volgde in 2017 de training ‘Patiëntenparticipatie in onderzoek, georganiseerd door ReumaZorg Nederland. In deze testimonial beschrijft zij de meerwaarde van de training en van het betrekken van patiënten bij onderzoek. Cathalijn is als onderzoeker verbonden aan het Radboud UMC en de Universiteit Utrecht.

Nieuw: cursus Patiëntenparticipatie in onderzoek

PGOsupport heeft een nieuwe training voor academische onderzoekers die benieuwd zijn hoe zij patiëntenparticipatie kunnen inzetten binnen hun eigen onderzoek. De training is praktisch en interactief en gaat uit van de vragen en ervaringen van de deelnemers.

Stappenplan

Cursus Patiëntenparticipatie - voor onderzoekers

28-09-2018

Deze training helpt onderzoekers met een praktisch stappenplan op weg om patiëntenparticipatie binnen hun eigen onderzoek in te zetten.

Ervaringsdeskundigen en pijnspecialisten ontwikkelen samen online cursus Omgaan met pijn

Om 2,2 miljoen Nederlanders met chronische pijn te ondersteunen, ontwikkelden Spierziekten Nederland en het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem een online cursus Omgaan met chronische pijn.

Waarom bestaat er voor artsen wel een training in communicatieve vaardigheden, maar is er geen vergelijkbare training  voor patiënten?

Subscribe to RSS - Training