Radboudumc

ChallAble. My game, your challenge!

Ergens in april werd ik via Twitter gevraagd om mee te doen aan Hacking Health in het UMCG. Ik had nog nooit van Hacking Health gehoord en zocht daarom eerst uit wat het inhield. Het blijkt een concept uit Canada wat zich nu over de wereld verspreid. Het gaat erom dat verschillende mensen (artsen, verpleegkundigen, developers, designers en patiënten) samen nadenken over problemen in de zorg en hiervoor oplossingen verzinnen. Dit alles in één weekend. Op vrijdag mag je een idee pitchen en deelnemers kunnen zich bij jou aansluiten om het weekend aan jouw idee te gaan werken.

Gezocht: (ex)patiënten en (ervarings)deskundigen voor 'hackathons'

Dutch Hacking Health zoekt (ex)patiënten en ervaringsdeskundigen die in één weekend (van 20 t/m 22 mei a.s.) mee willen werken aan het innoveren en verbeteren van de zorg.

Horen en begrijpen volgens Corine Jansen

Deze ervaring is geschreven door: Frederieke Jacobs, www.smarthealth.nl

Ze stond samen met Lucien Engelen aan de wieg van het REshape Center for Innovation van het Radboudumc. Ze bedachten nieuwe functies, innovatieve zorgconcepten en een aanpak die inmiddels (inter)nationale bekendheid geniet. Na ruim vijf jaar als Chief Listening Officer stopt Corine Jansen: ze blikt terug op haar bijzondere functie in het ziekenhuis.

Subscribe to RSS - Radboudumc