Patiëntenparticipatie

Genomineerden Medische Inspirator 2019 bekend

Er zijn dit jaar 2 genomineerden voor de Medische Inspirator prijs van ZonMW. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker.

Genomineerden

Bijeenkomst Patiëntenparticipatie en wetenschappelijk onderzoek

25-09-2018

Het UMCG organiseert op dinsdag 25 september een bijeenkomst over patiëntenparticipatie en wetenschappelijk onderzoek. Deze bijeenkomst

Nieuw: cursus Patiëntenparticipatie in onderzoek

PGOsupport heeft een nieuwe training voor academische onderzoekers die benieuwd zijn hoe zij patiëntenparticipatie kunnen inzetten binnen hun eigen onderzoek. De training is praktisch en interactief en gaat uit van de vragen en ervaringen van de deelnemers.

Stappenplan

Cursus Patiëntenparticipatie - voor onderzoekers

28-09-2018

Deze training helpt onderzoekers met een praktisch stappenplan op weg om patiëntenparticipatie binnen hun eigen onderzoek in te zetten.

Een 10 voor patiëntenparticipatie

Een prikkelend boek over patiëntenparticipatie voor onderzoekers en patiënten die van elkaar willen leren.

Jany Rademakers benoemd tot bijzonder hoogleraar in Maastricht

Jany Rademakers, hoofd van een van de onderzoeksafdelingen van het NIVEL, is met ingang van 27 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Gezondheidsvaardigheden en patiëntenparticipatie’ aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht.

De rafels van participatie verkend in een nieuw boek

Op maandag 28 oktober 2013 is het boek ‘De rafels van participatie in de gezondheidszorg' verschenen. Het boek is geschreven door Christine Dedding en Meralda Slager en te bestellen bij Boom Lemma Uitgevers.

Pages

Subscribe to RSS - Patiëntenparticipatie