Farmaceutische industrie

EUPATI nu ook in het Nederlands!

EUPATI

Geneesmiddelenontwikkelaars slaan steviger brug naar patiënten

Het juiste medicijn, op het juiste moment, bij de juiste patiënt. Met andere woorden: innovatieve geneesmiddelen leveren die beter aansluiten bij de behoeften van patiënten. Dat is waar de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (voorheen Nefarma) naar streeft. Dat lukt alleen als de patiënt centraal staat in alle stadia van medicijnontwikkeling, vindt de vereniging en zoekt daarom meer verbinding met patiëntenorganisaties. Plaatsvervangend directeur/hoofd Kennis en Beleid Ida Haisma licht toe.

De stem van patiënten in geneesmiddelontwikkeling

Op 24 maart organiseert HollandBIO, de belangenvereniging voor de Nederlandse biotech industrie, een Orphan Café over de betrokkenheid van patiënten bij geneesmiddelontwikkeling. De redactie van Participatiekompas sprak met Annemiek Verkamman, directeur van HollandBIO over de verwachtingen en het doel van deze bijeenkomst.

Een Patient Advocate aan het woord

Voor alleen een plaatsje aan de onderhandelingstafel doet ze het allang niet meer. Een formele stem en daadwerkelijk meebeslissen over zaken die er voor de patiënt toe doen, daar draait het om. Mariëlle Horsting  timmert hard aan de weg voor een doel dat ze zelf in het Engels samenvat als: ‘Best access to treatments’. De redactie van Participatiekompas sprak met haar over de verschillende wegen die zij daartoe bewandelt.

 

Subscribe to RSS - Farmaceutische industrie