Ervaringsdeskundigheid

Succesvol in je werk ondanks/dankzij een beperking

De relatie tussen chronisch beperkt zijn en werken is omgeven met goede bedoelingen, maar ook met teleurstellingen en hardnekkige vooroo

In onze samenleving wordt nog te veel gedacht vanuit professionele en wetenschappelijke kennis.

Effectief communiceren voor ervaringsdeskundigen

Het Participatiekompas bevat inmiddels tientallen goede voorbeelden van de inzet van ervaringsdeskundigheid bij de verbetering van zorg, beleid of onderzoek. De meerwaarde lijkt daarmee wel aangetoond. Maar hoe communiceer je nu het meest effectief als ervaringsdeskundige? Hoe zorg je ervoor dat er naar je wordt geluisterd en dat je boodschap goed overkomt? Martine Baadenhuijsen heeft zich gespecialiseerd in de communicatie over en rondom een beperking. Vanuit haar opleiding, maar ook vanuit eigen ervaringsdeskundigheid. Nu traint zij andere ervaringsdeskundigen om goed beslagen ten ijs te komen.

Iedere groep een eigen verhaal waarin ‘leven met Parkinson’ de rode draad is

Daar waar ze met het OV of de fiets kan komen, gaat ze heen en ze zou nog veel meer groepen zorgverleners willen benaderen en bereiken. De inmiddels gepensioneerde kleuterjuffrouw Agnes Lieverse-Opdam kreeg in 2004 de diagnose Parkinson nadat ze 4 jaar eerder (behandeld was voor) de diagnose Chronisch Lymfatische Leukemie. Deze ziekte zorgde er eerder al voor dat ze het belang van een goede patiëntenorganisatie had leren kennen. Inmiddels is ze een aantal jaren actief voor de Parkinson Vereniging en geeft met veel plezier gastlessen aan (aankomende) zorgverleners. 

Subscribe to RSS - Ervaringsdeskundigheid