Ervaringsdeskundige

Het helpt dat we allebei een open blik hebben en nieuwsgierig zijn

Esmee Vijfhuizen en Denise Martins over hun samenwerking als onderzoeker en co-onderzoeker naar de toegevoegde waarde van DigiContact bij Philadelphia

Beeldbellen is een nieuwe vorm van ondersteuning van Philadelphia (*). De landelijke zorgorganisatie zet moderne media in voor het contact tussen cliënten en medewerkers. De wens van de cliënt om flexibele en goede ondersteuning is hierbij de leidraad. Esmee Vijfhuizen (onderzoeker) en Denise Martins (co-onderzoeker) presenteerden de eerste uitkomsten van hun samenwerking op het congres van het Nationaal Programma Gehandicapten. Het Participatiekompas sprak de twee collega’s later over hun bijzondere samenwerking waarin twee werelden letterlijk bij elkaar komen. 

Lofzang voor tweepcare

Het was september 2010 en ik had alles op de rit, gezin, vrienden, werk. En tussen de bedrijven door was ik lekker aan het twitteren over alle gave projecten die ik deed.  Tot ik de diagnose borstkanker kreeg.

Deze blog van Eva Becking verscheen eerder op de website www.digitalezorggids.nl.

In het project 'Ontmoetingen op Maat' brachten Hartstichting, De Hart&Vaatgroep en VU medisch centrum onderzoekers en patiënten bij

Ervaringswijzer is een website met ervaringskennis van GGz-cliënten.

Bij 5 GGz-instellingen hebben audits plaatsgevonden met ervaringsdeskundige auditoren.

Yvonne blogt met zorg

Bij Yvonne Schoolderman - van Betlehem zat de passie voor gezondheidszorg er al vroeg in, zij is opgeleid tot verpleegkundige. Daarnaast is zij ruim 25 jaar ervaringsdeskundige, zij heeft het Short Bowel Syndrome. Door haar chronische ziekte werkt Yvonne niet meer. Wel is zij een actief schrijver van blogs op internet.

Pages

Subscribe to RSS - Ervaringsdeskundige