Borstkanker

Patiënten betrekken bij nieuw onderzoek

Contact met patiënten hebben veel onderzoekers niet of nauwelijks, vaak alleen indirect via de artsen die betrokken zijn bij het onderzoek. Terwijl de onderzoekers wel aan de basis staan van nieuwe behandelingen. Dat bracht dr. Patrick Derksen op het idee om een groep patiënten uit te nodigen voor een bijeenkomst, nog voordat een nieuw onderzoek onder zijn leiding daadwerkelijk van start gaat. 

Succesvolle keuzehulp zorgt ervoor dat de voorkeur van de patiënt leidend is in de behandelkeuze

Terwijl de fusie tussen de twee Brabantse ziekenhuizen in volle gang is, gaat de ontwikkeling van patiëntenparticipatie in het Elisabeth-Twee Stedenziekenhuis (ETZ) in Tilburg ook met grote stappen vooruit. Een hele mooie ontwikkeling, volgens Vera Molenaar, kinderverpleegkundige (niet praktiserend) en gezondheidswetenschapper, nu adviseur en projectleider patiëntenparticipatie in het ETZ. Het Participatiekompas zocht contact met haar, vooral vanwege de koploperspositie van het ziekenhuis in het gebruik van ‘keuzehulpen’. 

Lofzang voor tweepcare

Het was september 2010 en ik had alles op de rit, gezin, vrienden, werk. En tussen de bedrijven door was ik lekker aan het twitteren over alle gave projecten die ik deed.  Tot ik de diagnose borstkanker kreeg.

Deze blog van Eva Becking verscheen eerder op de website www.digitalezorggids.nl.

Subscribe to RSS - Borstkanker