De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is dé prijs die vernieuwende ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland op weg helpt. Alle kanshebbers helpen we aan waardevolle tips en contacten met potentiële financiers. De winnaar krijgt maar liefst € 75.000 om het idee uit te voeren. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds

Zo werkt het
Elke twee jaar is er de mogelijkheid om een goed idee voor betere zorg en welzijn in te sturen. Dat idee hoeft nog niet helemaal uitgewerkt te zijn. Uit de inzendingen kiezen we tussen de 40 en 80 kanshebbers. Die komen naar het Zorgvernieuwingsatelier. Zij krijgen daar hulp en advies bij het uitwerken van hun idee. Het uitgewerkte idee sturen zij opnieuw in. Een speciale vakjury kiest daaruit de genomineerden. De bezoekers van de Nationale Zorgvernieuwingsdag bepalen uiteindelijk wie van de genomineerden de prijs wint. 

Eén prijs, meerdere winnaars
Hoewel er maar één prijs is, valt er voor iedereen veel te winnen. Op de Nationale Zorgvernieuwingsdag kunnen de indieners gratis workshops volgen. En op een speciale fondsenmarkt brengen we goede ideeën en fondsen met elkaar in contact. Daardoor zijn in de afgelopen jaren al veel goede ideeën van start gegaan – ook al wonnen ze niet de prijs.

Waarom deze prijs?
Goede ideeën voor zorgverbeteringen komen vaak van mensen die zelf te maken hebben met zorg en welzijn. Zoals patiënten, zorgprofessionals, cliënten, mantelzorgers, vernieuwers en belangenbehartigers. Juist zij signaleren vaak waar én hoe het beter kan. Veel van die ideeën blijven op de plank liggen. Er is bijvoorbeeld geen tijd en geld om ze uit te werken. En vaak is ook niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan en helpt de ideeën een stap verder.

Inschrijven?
Meer informatie en inschrijven kan via de website van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.