post-thumb

​De patiënt als partner in zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Hoe doe je dat? In het academisch jaar 2018-2019 is er speciaal aandacht voor hoe patiënten mee kunnen doen in het wetenschappelijk onderzoek. Het UMCG organiseert in dit kader een aantal bijeenkomsten om mensen hiervoor enthousiast te maken. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 25 september en gaat over patiëntenparticipatie en wetenschappelijk onderzoek.

Hoofdspreker is Jacqueline Noordhoek, directeur van de Nederlands Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Zij gaat in op het belang van patiëntenparticipatie voor de maatschappelijke relevantie van onderzoek. Daarna volgt de presentatie van een aantal praktijkvoorbeelden van participatie en wetenschap. Na elke presentatie is er tijd voor dialoog met de zaal. 

De bijeenkomst is voor onderzoekers, zorgprofessionals, opleiders en patiëntvertegenwoordigers.

Kijk op patiëntenparticipatie

Het UMCG zet de komende jaren in op een cultuuromslag op het gebied van patiëntenparticipatie: het moet vanzelfsprekend worden om de patiëntn bij alles te betrekken. Samen met patiënten ontwikkelde het UMCG een nieuwe visie op patiëntparticipatie: de UMCG Kijk op patiëntenparticipatie.

Meer informatie

De bijeenkomst vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur in de Ronde Zaal van Onderwijscentrum UMCG, Hanzeplein 1 in Groningen. Aansluitend is er een informele borrel.

Kijk voor programma en aanmelden op www.umcg.nl. Aan aanmelding zijn geen kosten verbonden.