Surrounded by controversy: Perspectives of adults with ADHD and health care professionals on mental health care

Proefschrift in het Engels door Sam J.C. Schrevel
Vrije Universiteit van Amsterdam, 3 november 2015
(Promotor: Prof.dr. Jacqueline Broerse, co-promotor: dr. Christine Dedding)

 

Beschrijving: 

Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) is een aandoening die vooral goed omschreven is bij kinderen. Het stellen van de diagnose ADHD bij volwassenen is ingewikkeld en neemt vaak lange tijd in beslag. Regelmatig is er sprake van co-morbiditeit. Patienten worden in Nederland vaak behandeld met medicijnen, al dan niet gecombineerd met een vorm van gedragstherapie. De wensen en behoeften van volwassenen met ADHD zijn niet of nauwelijks in kaart gebracht.

Promotieonderzoek
In zijn proefschrift beschrijft Sam Schrevel het (kwalitatieve) onderzoek dat hij uitvoerde binnen het Athena Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam rond het thema 'ADHD bij volwassenen'.

In opeenvolgende hoofdstukken komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. "Do I need to become someone else?" - Een studie naar de ervaringen van volwassenen met ADHD in het dagelijks leven
  2. "How should I take my medicine?" - Ervaringen en behoeften van volwassenen met ADHD op het vlak van de geestelijke gezondheidszorg
  3. Waarom verkiezen volwassen met ADHD 'strength-based' coachingstrajecten (vaak niet-vergoed) boven de publieke geestelijke gezondheidszorg?
  4. Het perspectief van zorgverleners uit de GGz op (de behandeling van) volwassenen met ADHD, gezien vanuit het wetenschappelijke en publieke debat
  5. Vergelijking van de perspectieven van patienten op goede zorg met het academische perspectief van patientgerichte zorg (PCC)
Download(s): 
PDF icon Proefschrift Schrevel
Contact: 

Sam Schrevel
E: samjcschrevel@gmail.com

Tags: 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.