Ga naar de hoofdcontent

Gezocht voor onderzoek: leden patiëntenadviesraad

Ben je lid van een patiëntenadviesraad binnen een zorginstelling? Of ken je iemand? Stagiair Rosanne Wessemius zoekt patiëntenadviesraden voor haar onderzoek. Neem contact met haar op en help mee de adviesraden te versterken.

Onderzoek naar patiëntenadviesraden

Mijn naam is Rosanne Wessemius en ik loop stage bij PGOsupport voor mijn master zorgmanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Bij PGOsupport onderzoek ik hoe patiëntenadviesraden in zorginstellingen functioneren. Om meer inzicht te krijgen in hoe zij te werk gaan, wat hun ervaringen zijn, wat goed gaat en wat soms lastig is. Met de uitkomsten willen we patiëntenadviesraden en zorginstellingen adviseren over de beste participatievorm.

Graag kom ik hiervoor in contact met mensen die een patiëntenadviesraad hebben opgericht, lid zijn van een adviesraad of hiermee bekend zijn, voor:

  • een interview
  • van ± 1 uur
  • naar keus op locatie of online
  • anonimiteit gegarandeerd.

Wil je meewerken aan dit onderzoek? Mail mij dan via r.wessemius@pgosupport.nl. Alvast bedankt voor je hulp.

Achtergrond

In zorginstellingen ontstaan steeds meer patiëntenadviesraden. Zij bieden patiënten en naasten gelegenheid om advies te geven over de zorg op een afdeling, het beleid of onderzoek. Een vorm van patiëntenparticipatie op afdelingsniveau, naast die van landelijke en regionale patiëntenorganisaties en de wettelijke cliëntenraden.