post-thumb

Dutch Hacking Health zoekt (ex)patiënten en ervaringsdeskundigen die in één weekend (van 20 t/m 22 mei a.s.) mee willen werken aan het innoveren en verbeteren van de zorg. U bent van harte welkom in Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen voor één van de ‘hackathons’.

Idee pitchen? Of aansluiten bij een team?
We zijn in het bijzonder op zoek naar patiënten die hun ideeën of ervaren problemen willen pitchen (presenteren). Om vervolgens hiervoor in één weekend met een groep professionals een oplossing voor te bedenken en/of te maken. Deze professionals kunnen zich hiervoor aansluiten bij uw pitch. Heeft u geen eigen idee of probleem, maar wel passie voor de toekomst van de zorg? Dan kunt u zich als patiënt ook aansluiten bij een team. U bent meer dan welkom: u neemt immers ervaring mee uit de praktijk.

Aanmelden
Wilt u zich direct aanmelden bij één van de hackathons? Klik dan op één van de steden. De kosten voor het weekend bedragen €50. Studenten betalen €25. De voertaal op Dutch Hacking Health is Engels.

Meer informatie?

Samen werken aan de toekomst van zorg en gezondheid
Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan voor de zorg: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei reizen programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals én patiënten af naar diverse steden in Nederland voor Dutch Hacking Health. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg. Het is voor het eerst dat een ‘zorghackathon’ landelijk wordt georganiseerd met evenementen in verschillende steden: Groningen, Nijmegen, Leiden en Maastricht.

Dutch Hacking Health
Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra: LUMC, Maastricht UMC+, UMC Groningen en Radboudumc. Op meerdere plaatsen in Nederland (Leiden, Maastricht. Groningen en Nijmegen) worden innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid. Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder die naam worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Onder insiders staan deze evenementen ook wel bekend als ‘hackathons’. Bijzonder is dat patiënten nadrukkelijk een actieve rol spelen.

Van probleem naar oplossing
Elke stad organiseert een eigen soortgelijk programma. Tijdens het weekend krijgen zorgverleners, patiënten en andere deelnemers een podium voor hun ideeën en problemen. Vervolgens gaan zij in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers in tweeëneenhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken.

Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen. Natuurlijk is het de bedoeling dat in elke jury de patiënt vertegenwoordigd is. Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars op meerdere podia van Start Up Fest Europe de mogelijkheid om hun idee te pitchen.

Deelnemen en meer informatie
Toegangsprijs voor het weekend is 50 euro. Studenten betalen 25 euro. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.dutchhackinghealth.nl. Hier kunnen deelnemers zich aanmelden en kiezen bij welke locatie zij willen aansluiten. Iedereen met een passie voor zorg en/of gezondheid is welkom.

One thought on “Gezocht: (ex)patiënten en (ervarings)deskundigen voor ‘hackathons’

GerardM

4 mei, 2016 - 11 : 37 : 20

kosten
Je vraagt mensen om mee te doen EN mee te betalen … niet slim. Mij heb je er niet mee en ik heb ervaring (ook met hackathons).

Reacties zijn gesloten.