post-thumb

Er zijn dit jaar 2 genomineerden voor de Medische Inspirator prijs van ZonMW. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker.

Genomineerden

Een onafhankelijke jury van experts koos de volgende 2 projecten uit de inzendingen, waarbij ook gekeken werd naar patiëntenparticipatie:

  • categorie Lyme: “PLEASE 5+: langetermijnuitkomsten van chronische lymeziekten-geassocieerde klachten: determinanten voor een diagnostisch model met aanvullende behandeling’ 
    Drs. K. Niks, patiëntvertegenwoordiger Lymevereniging) Dr. Ir. D Uitdenbogerd, patiëntvertegenwoordiger stichting Tekenbeetziekten en Prof. dr. Bj. Kullberg, onderzoeker Radboud UMC.

  • in de categorie Zelfredzaamheid ouderen: ‘Haal meer uit vriendschap: de online vriendschapscursus’
    L. Gaasbeek van ouderenorganisatie Gouden Dagen en Msc T. Bouwman, onderzoeker VU Amsterdam.

Nieuw: samenwerking met patiëntenorganisaties

Sinds dit jaar werkt de Medische Inspirator Prijs samen met patiëntenorganisaties of cliëntenvertegenwoordigers gelieerd aan de partner ZonMW programma’s. Patiëntenorganisaties hebben goed zicht op producten waar patiënten behoefte aan hebben en daarom is het belangrijk om ze bij onderzoek te betrekken. De aanvraag liep dit jaar dan ook via vooraf geselecteerde patiëntenorganisaties. Onderzoekers konden contact opnemen met de betreffende patiëntenorganisatie om samen een onderzoeksproject bij ZonMW aan te dragen.

Promotievideo en stemmen

De genomineerden krijgen begeleiding in het opnemen van een promotievideo waarin ze hun project presenteren. Vanaf 14 januari kan het publiek stemmen op de meest inspirerende samenwerking. 

Het winnende team krijgt een geldprijs van € 75.000,- voor hun onderzoek. De nummer 2 krijgt een geldprijs van € 50.000,-.

Lees meer op de website van ZonMW.