post-thumb

De 3 genomineerden voor de ZonMw Medische Inspirator prijs zijn bekend. De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker.

Genomineerden

Een jury van experts en patiëntenvertegenwoordigers koos uit de 21 inzendingen de volgende 3 projecten: 

Categorie eHealth: ‘Partner in Balans in de praktijk: iedereen in balans’
Onderzoeker Lizzy Boot (MUMC en mantelzorger Jenny Tillie-Hecker: ontwikkeling van de eHealthcursus Partner in Balans, in nauwe samenwerking met mantelzorgers van mensen met dementie.

Categorie Innovatieve Instrumenten: ‘IV-Wear’
Onderzoeker Bart Verkerke (UMCG) en patiënt Anne Doering: een draagbare infuuszak als oplossing voor de infuuspaal die vaak een belemmering is bij drempels, traplopen etc.

Categorie Hulpmiddelen: ‘Een Slimme App voor Adem’
Onderzoeker Erik Bischoff (UMCN) en patiënt Joep Fleuren: ontwikkeling van de COPD Smart Care Assistant, samen met patiënten. De app herkent vroegtijdige longaanvallen en geeft direct behandeladvies.

Promotiefilmpje

De genomineerden gaan na de zomervakantie aan de slag om een promotiefilmpje te maken waarin zij hun project presenteren. Vervolgens kunt u van half oktober tot half november stemmen op de genomineerden: welk team wordt nummer 1, 2 en 3.

Het winnende team krijgt een geldprijs van € 75.000,- voor hun onderzoek. Voor de nummers 2 en 3 is er een geldprijs van € 50.000 en € 25.000.

Meer lezen? 

Lees meer op de website van ZonMw over: