De redactie van het Participatiekompas heeft hard gewerkt om u een zo volledig mogelijk beeld te geven van de beschikbare kennis en ervaring op het gebied van patiëntenparticipatie. We wilden graag van de bezoekers van onze website weten of we op de goede weg zijn. Daarom hebben we u via een online vragenlijst gevraagd om feedback. Vond u waar u naar op zoek was? En hoe ervaart u van de wijze van presentatie van informatie op het Participatiekompas? Bezoekers van www.participatiekompas.nl zijn enthousiast en beoordelen de website met een 7,5!

Participatiekompas, vooral voor patiëntvertegenwoordigers en onderzoekers
De belangrijkste reden om de site te bezoeken is het zoeken van tools en methoden die bruikbaar zijn bij patiëntenparticipatie. Een beeld dat wordt bevestigd door de bezoekersstatistieken. Het Participatiekompas stelt zich ten doel om zowel onderzoekers, als zorgverleners als patiëntvertegenwoordigers te bedienen. De bezoekers van de website geven aan dat die missie slaagt.

Op de vraag ‘Voor wie is Participatiekompas?’ eindigen – in de ogen van de deelnemers aan het onderzoek – patiëntvertegenwoordiger, onderzoeker en zorgprofessionals respectievelijk op de 1e, 2e en 3e plaats. De meeste bezoekers vinden op het Participatiekompas waar ze naar op zoek zijn. Ze vinden de site relevant, begrijpelijk, betrouwbaar en bruikbaar. Op de vraag of de site hen verder helpt, antwoordt meer dan de helft van de respondenten positief.

Verbeterpunten: zoekfunctie en zoekcriteria

Natuurlijk gaf u ons ook tips en verbeterpunten mee. Vooral de zoekfunctie op de site vraagt aandacht. Dat is een belangrijk verbeterpunt voor de verdere ontwikkeling van de website. Naast het online gebruikersonderzoek, heeft recentelijk ook een bijeenkomst plaatsgevonden met experts op het gebied van patiëntenparticipatie. Zij  reflecteerden op het Participatiekompas en gaven ook een aantal verbeterpunten aan. Ook hier werden de zoekmogelijkheden van de website  ter sprake gebracht. De experts gaven ook aan dat het Participatiekompas meer bekendheid verdient.

Suggesties voor het Participatiekompas? Laat het ons weten!

De redactie gaat de komende maanden aan de slag om het Participatiekompas nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van bezoekers. Daarnaast werken we verder aan het vergroten van de bekendheid van het Participatiekompas.

Bent (of vertegenwoordigt) u een patiënt/cliënt, onderzoeker of zorgverlener? En bent betrokken bij een initiatief waar patiënten-/cliëntenparticipatie een rol speelt? We vernemen graag uw ervaringen. Stuur een email met uw gegevens naar info@participatiekompas.nl. Wij nemen contact met u op en kunnen u desgewenst helpen met het beschrijven van een praktijkvoorbeeld of ervaringsverhaal.

Heeft u suggesties voor het Participatiekompas? Laat het ons weten!