Ga naar de hoofdcontent
Publicatie

Ervaringen van mensen met hart- en vaatziekten met de psychosociale zorg

Hoe ervaren mensen met hart- en vaatziekten en CVA en hun naasten de psychosociale zorg?

Interessant voor:

  • onderzoekers
  • zorgverleners

Aanbevolen bij:

  • bijdragen aan reductie van psychosociale problemen

Onderzoek naar psychosociale problematiek bij hart- en vaatziekten en CVA. De centrale onderzoeksvraag luidde: Hoe ervaren mensen met hart- en vaatziekten en CVA, en hun haasten de psychosociale zorg en welke suggesties hebben zij voor verbeteringen? 

Ervaringsverhalen als basis

De ervaringskennis van mensen met hart- en vaatziekten vormde het uitgangspunt in het onderzoek.

In tegenstelling tot de kennis van experts, is ervaringskennis rijk aan verhalen over gebeurtenissen uit het dagelijks leven van mensen. Die gebeurtenissen gaan gepaard met gevoelens, gedachten en bepaalde handelingen.

De onderzoekers zochten naar specifieke gebeurtenissen die ook wel ‘kritieke momenten’ worden genoemd. Kritieke momenten zijn situaties die de kwaliteit van leven bedreigen of aantasten. Het zijn bovendien momenten die zich voordoen in de ziektegeschiedenis en in andere gebieden van het persoonlijk leven van mensen met hart- en vaatziekten en CVA.

Bestanden

Is een document niet meer via de link beschikbaar? Neem contact met ons op. Het document dat je opvraagt, is niet drempelvrij. Daarom bieden wij het niet zelf aan via Participatiekompas.

Meer weten over patiëntenparticipatie?

Meer weten over patiëntenparticipatie?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of heb je specifieke vragen over patiëntenparticipatie? PGOsupport adviseert je graag. Deze site hebben wij zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Klopt er toch iets niet? Neem ook dan even contact met ons op.