post-thumb

Een app waarbij de patiënt challenges verzint die gezonde mensen kunnen uitvoeren
Het idee was om een app/game te gaan creëren waarmee gezonde mensen een beetje kunnen ervaren wat een patiënt elke dag ervaart. Hieruit ontstond: ChallAble. My game, your challenge! Een app waarbij de patiënt challenges verzint die gezonde vrienden en/of familie leden kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld al ademend door een rietje de trap op lopen. Dit om een slechte conditie of adem tekort te ervaren. Of met oordoppen in een gesprek voeren. Om te laten merken dat het moeilijk concentreren is op een gesprek als je erg moe bent. Enzovoort.

6 groepen kregen 3 minuten om het idee duidelijk te maken
Het weekend zelf heb ik ieder lid van de groep een challenge laten doen. Zo ervaarden zij even wat ik ervaar en het leverde materiaal op voor de presentatie natuurlijk. Zo gaaf om te zien met hoeveel enthousiasme ze de challenges aangingen en inderdaad ook echt even ervaarden wat ik omschreef als mijn eigen ervaring. En wat voelt het fijn om dit eens te kunnen delen en er op een luchtige manier over te kunnen praten. Of lachen, haha! Het enthousiasme van de groep nam steeds meer toe en op zondag stond er dankzij hen een dijk van een presentatie! Wij waren klaar om te presenteren! Kom maar op met die jury. In de jury zaten een aantal belangrijke mensen van het UMCG & van de Hanze Hogeschool Groningen. Er waren 6 groepen en we kregen allemaal 3 minuten om ons idee duidelijk te maken.

De 1e prijs gaat naar: ChallAble
Iedereen sprong omhoog en vloog het podium op. Felicitaties, bloemen en prijzen bleven maar komen. Ik dacht echt dat mijn hoofd van mijn romp zou rollen. Na de prijsuitreiking moest ik een interview geven voor Dagblad van het Noorden en een paar zinnetjes zeggen voor de Hacking Health movie. Daarna nog enorm veel felicitaties en lovende woorden in ontvangst mogen nemen. Wauw, wat een goed gevoel geeft dit zeg. We gaan met ons team de coachings-uren die we hebben gewonnen benutten om de app er echt te laten komen. Als je zo glansrijk eerste wordt moet je er natuurlijk ook wat mee doen.

Vorige week vrijdag stonden we met onze presentatie in Euroborg. Het voetbalstadion van FC Groningen. Een congres voor ongeveer 150 mensen die op één of andere manier met healthcare te maken hebben. Ook hier was het enthousiasme groot en spraken we een aantal interessante mensen. Binnenkort mogen we nóg een keer ‘shinen’ in Amsterdam. Op de gastenlijst onder andere Minister Schippers en Prins Constantijn. Hoe vaak gebeurt dat nou?

Sinds augustus 2007 is Tineke chronisch ziek. Ze heeft het Syndroom van Sjögren en als onderdeel daarvan de bloedziekte ITP. Ze heeft haar HBO opleiding SPH op moeten geven, ze is 100% arbeidsongeschikt en het UMCG in Groningen is haar tweede huis geworden. Ze heeft veel extra hulp van familie en thuiszorg zodat ze op zichzelf kan blijven wonen. Ze blogt over hoe het leven met beperkingen is.

Lees meer verhalen van Tineke Veenstra op haar blog www.tinekeveenstra.nl.