Wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen vanuit patiëntperspectief

Datum: 
30-09-2015
Locatie: 

Zaalverhuur 7, Bollenhofsestraat 138a, Utrecht

Kosten: 

geen

Omschrijving: 

Symposium 'Wetenschappelijke subsidieaanvragen beoordelen vanuit patiëntenperspectief: wat gaat er goed en wat kan er beter?' Het symposium wordt georganiseerd door patiëntenfederatie NPCF en ZonMw in het kader van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. In deze overeenkomst werken zij structureel samen aan de participatie van patiënten en cliënten bij onderzoek in de zorg.

Leerdoelen: 

De bijeenkomst heeft twee doelen:

  • Inspiratie - 2 sprekers zullen ingaan op hoe resultaten van onderzoek beter kunnen aansluiten bij de behoeftes van de doelgroep en hoe deze ook sneller beschikbaar kunnen komen in de praktijk.
  • Leren - 2 sprekers zullen ingaan op het verbeteren van de communicatie van ervaringsdeskundigen richting onderzoekers en op de evaluatie van de ervaringen van het patiëntenpanel van KWF.

Voor wie?: 

Het symposium wordt georganiseerd voor mensen die vanuit patiëntenperspectief subsidieaanvragen beoordelen, zoals de patiëntenpanels van Patiëntenfederatie NPCF, de Nierpatiënten Vereniging Nederland  en KWF Kankerbestrijding. Maar ook anderen, die op een of andere manier betrokken zijn bij het beoordelen van wetenschappelijke onderzoeken vanuit het perspectief van de patiënt, zijn van harte welkom.

Meer weten? & aanmelden: 

Meer informatie op en aanmelden via de website van ZonMw

Tags: 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd