Patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek

Datum: 
09-03-2018
Locatie: 

PGOsupport, Daltonlaan 600, 3584 BK Utrecht

Trainer/docent: 

Maarten de Wit

Kosten: 

Gratis. Op deze cursus is de statiegeldregeling van PGOsupport van toepassing

Omschrijving: 

Goed beslagen ten ijs komen als vertegenwoordiger van het patiëntenperspectief in wetenschappelijk onderzoek. Of u nu adviseur, ‘referent’, onderzoekspartner of opdrachtgever bent. Met deze cursus bent u goed voorbereid!

Mensen met een chronische ziekte of een beperking willen meer betrokken worden bij het prioriteren van onderzoeksthema’s en de uitvoering van onderzoeksprojecten. Zij staan daarin niet alleen. Ook de overheid, onderzoeksinstellingen en gezondheidsfondsen hechten steeds meer belang aan een actieve inbreng van patiënten bij wetenschappelijk onderzoek. Maar samenwerking tussen patiënten en onderzoekers gaat niet vanzelf.

In deze eendaagse cursus leert u als vertegenwoordiger van een patiënten- en gehandicaptenorganisaties de vaardigheden voor uw specifieke rol als referent, samenwerkingspartner of onderzoekspartner bij wetenschappelijk onderzoek. De cursus is een vervolg op de introductiecursus 'Inbreng cliënten-/patiëntenperspectief' van PGOsupport.

Voor wie?: 

Deze introductiecursus is bedoeld voor vertegenwoordigers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties met interesse voor wetenschappelijk onderzoek en de wens om het cliëntenperspectief beter in onderzoeksprojecten te integreren. Kennis over onderzoeksmethodieken is niet nodig. Aanbevolen wordt om eerst de introductiecursus Inbreng cliënten- en patiëntenperspectief bij kwaliteit van zorg te volgen.

De cursus staat ook open voor beleidsmedewerkers van patiëntenorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek.

Bijzonderheden: 

Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur

Meer weten? & aanmelden: 

Interesse? Bekijk de cursus Participatie in wetenschappelijk onderzoek op de website van PGOsupport.

Tags: 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd